Što možete učiniti sa suhom, nečistom kožom?

Što možete učiniti sa suhom, nečistom kožom?

Suprotno uvriježenom mišljenju, ne samo masna koža već i suha koža može biti podložna nečistoćama. Zašto je to tako i što možete učiniti kako biste to spriječili, možete saznati ovdje.

Icon

Što je zapravo suha koža?

Mnogi su upoznati s tipičnim simptomima suhe kože: ona postaje zategnuta, svrbi, a u najgorem slučaju se i ljušti. To može imati unutarnje - poput genetskih - kao i vanjske uzroke. U svakom slučaju, kožna barijera igra ovdje ključnu ulogu. Ovaj vanjski sloj kože djeluje poput prirodnog zaštitnog štita, koji s jedne strane štiti od štetnih utjecaja okoliša, a s druge strane sprječava gubitak vlage u koži.

Ako Vaša koža ne stvara dovoljno sebuma ili ako s kože ispirete prirodna ulja i masnoću s agresivnim proizvodima za čišćenje, u kožnoj barijeri mogu se stvoriti pukotine, tako da Vaša koža više ne može pravilno očuvati vlagu. Rezultat toga: suha koža.

Zašto i suha koža ima mitesere i prištiće?

Pretpostavka da je samo masna koža sklona miteserima i prištićima još je uvijek vrlo raširena i još uvijek nije u potpunosti istinita. Jer upravo je suha koža idealna podloga za nastajanje nečistoća. Razlozi za to su sljedeći:

1. Tijelo pokušava nadoknaditi "gubitak masnoće"

Što više koži oduzmete ulja i masti, to će ih ona više proizvesti. Proizvodi i kreme za čišćenje koji isušuju kožu stoga često imaju suprotan učinak od željenog. Ukratko: Vaša se koža isušuje i postaje rožnata, stvara više sebuma koji ne može izaći na površinu, i tako nastaju miteseri i prištići. I što se više borite protiv njih s konvencionalnim sredstvima, to oni postaju gori. Tako nastaje pravi začarani krug.

2. Štetne tvari mogu lakše prodrijeti u Vašu kožu

Kao što je ranije spomenuto, pukotine na koži jedan su od razloga za suhu kožu. One ne samo da omogućuju izlazak važne vlage, već i štetnim tvarima izvana omogućuju da lakše prodru u kožu i tamo nanose štetu. To također uključuje bakteriju P. Acnes koja uzrokuje prištiće.

Vaša rutina njege za suhu, nečistu kožu

Najvažnije u čišćenju i njezi suhe kože je spriječiti daljnju dehidraciju, ojačati kožnu barijeru i tako vratiti koži sposobnost zadržavanja vlage.

Da biste to postigli, obavezno biste trebali izbjegavati sve agresivne proizvode za čišćenje i njegu. Sve što uklanja masnoće s Vaše kože postaje tabu! Tu spadaju prije svega alkohol i tenzidi poput natrijevog lauril sulfata.

Umjesto da koristite agresivne, isušujuće gelove za pranje, kožu biste trebali očistiti nježnim uljem za čišćenje. Ono uklanja prljavštinu jednako pouzdano, ali ne napada kožnu barijeru i njeguje Vašu kožu tijekom čišćenja.

I kod njege trebate naravno paziti da se koža dodatno ne isušuje. Umjesto da joj uklanjate masnoću, radije joj dajte malo masnoće u obliku visokokvalitetnih biljnih ulja. Na taj način ne samo da sprječavate pukotine na kožnoj barijeri, već smanjujete i stvaranje sebuma u koži, jer ono što Vaša koža dobije od Vas, to ne mora sama dodatno proizvesti i stvoriti višak. I upravo je to tajna matirajućeg učinka nekih čistih biljnih ulja za kožu. Koža ih apsorbira kao svoju vlastitu masnoću i stoga uvijek imaju uravnotežujući učinak.

Kako bi se vlaga učinkovito održala u koži, ulja uvijek trebate nanositi na vlažnu kožu. Naš Bio-Layering-sustav je zato savršen za opskrbu Vaše kože s puno vlage. Očistite kožu s našim uljem za čišćenje, nekoliko puta raspršite odgovarajući Hidratantni tonik na kožu, a zatim u još uvijek vlažnu kožu utrljajte njegujuće Bio ulje za lice po svojem izboru. Za posebno bogato iskustvo njege možemo preporučiti naš Beauty-Booster s magnolijom i arganovim uljem. On ne samo da osigurava puno vlage u Vašoj koži, već joj pruža i vrijedne antioksidanse poput vitamina E i protuupalnih nezasićenih masnih kiselina. Uz to, Skin Glow maska s jagodama pomaže koži da se regenerira i da nečistoće nestanu. Tako ni suha koža niti prištići nemaju više šanse.

Preporučujemo