Naši sastojci

Sastojci su bitni: manje je ono što Vam treba

Naša je koža naš najveći organ. Ona nas štiti od štetnih utjecaja i od vitalne je važnosti. Kozmetika može njegovati kožu i održavati je zdravom ili je može oštetiti i učiniti je bolesnom. Stoga pažljivo birajte koje sastojke stavljate na nju!

Naša koža upija (apsorbira) kozmetiku. Neki sastojci prodiru do našeg krvotoka i nakupljaju se u tijelu. Na primjer, neki parabeni talože se u organima.

Ne želimo se izlagati nikakvom zdravstvenom riziku! Stoga se klonimo svega što bi moglo biti opasno. I Vi tako mislite? Onda ste s nama na pravom putu!

Svi sastojci koje koristimo za svoje proizvode ne smiju predstavljati prijetnju ni našem tijelu niti okolišu.

Manje gluposti

Zato u našim proizvodima NEĆETE pronaći sljedeće sastojke:

  • sintetički proizvedene kemikalije, uključujući konzervanse, emulgatore, parfeme, ...
  • naftne derivate poput parafina ili vazelina i mikroplastike
  • alkohol, jer isušuje kožu
  • palmino ulje, jer je to samo jeftino punilo
  • životinjske sastojke
  • PEG, SLS, aluminij, ... (beskrajni popis kemijskih gluposti koje se koriste u konvencionalnoj kozmetici)

I ne radimo pokuse na životinjama!

Kancerogeno, alergeno, GMO - ne, hvala! A koliko je i ponekad teško saznati pojedinačne, možda kritične sastojke? Dosta nam je toga i stoga postavljamo novi standard u prirodnoj kozmetici:

100% čista priroda

Mi vjerujemo da se svi sastojci za visokoučinkovitu, zdravu kozmetiku mogu pronaći u prirodi. Zbog toga za svoje proizvode koristimo samo 100% biocertificirane, prirodne, čiste biljne, učinkovite sastojke. Bez iznimke! U to možete biti sigurni!

Sljedeća razina: organsko

Mi ne govorimo samo o organskim, već o 100% biocertificiranim sastojcima, jer izbjegavamo ostatke pesticida i istodobno želimo poticati organsku poljoprivredu. U potpunosti izbjegavamo konvencionalne ili sintetičke dodatke. To je ono što našu svježu kozmetiku čini tako jedinstvenom, a Vašu kožu sretnom.

Čista snaga biljaka

Odabrane biljne esencije i visokokvalitetna hladnoprešana ulja njeguju Vašu kožu na potpuno novoj razini. Naš jedinstveni sustav njege s dvije faze omogućuje nam potpuno izbjegavanje sintetičkih aditiva poput konzervansa i emulgatora te Vam tako nudimo novu vrstu svježe organske kozmetike.

Naši su proizvodi isključivo biljni - dakle bez testiranja na životinjama.

Pažljiva obrada sirovina jamči maksimum hranjivih tvari i učinkovitost. Naše uravnotežene formulacije osiguravaju da koža bude opskrbljena svime što joj treba za blistavi sjaj.

Kad god je to moguće, dobavljamo Fair Trade sirovine, kao što je naše hladnoprešano organsko arganovo ulje, koje proizvodi ženska zadruga u Maroku, ili naše perive blazinice i pribor koji se proizvode u integrativnoj radionici u Cuscu u Peruu, gdje se obučavaju gluhe žene.

Također smo vrlo ponosni što se svi naši proizvodi proizvode na klimatski neutralan način u našoj tvornici na jugoistoku Štajerske u Austriji.

Radujemo se što zajedno s nama dijelite oduševljenje prema održivim, organskim i veganskim proizvodima!