Prednosti i upute: Masaža za trudnice

Prednosti i upute: Masaža za trudnice

Tijekom trudnoće koža na trbuhu je izložena velikom stresu. Umirujuća masaža jača vezivno tkivo, štiti od strija i opušta vas.

Icon

Tijekom trudnoće tijelo se brzo mijenja, jer organi moraju napraviti mjesta za bebu. Te promjene mogu dovesti do nakupljanja zraka u crijevima, što često može uzrokovati bol. U tim slučajevima nježna masaža može donijeti olakšanje.

Tijekom ovog posebnog razdoblja, koža na trbuhu također je izložena velikom stresu i prolazi kroz mnoge promjene kako beba raste i dobiva na težini. Vezivno tkivo slabi, a koža se isteže.

Umirujuća masaža hranjivim uljem za tijelo pomaže u oslobađanju od napetosti i redovitom uporabom štiti kožu od pucanja.

U naše Can't wait to meet you - Organic Belly Oil dodajemo učinkovita ulja koja jačaju vezivno tkivo i povećavaju elastičnost kože, što pomaže u izbjegavanju nastanka strija.

Organsko ulje također sadrži:

 • ulje avokada: posebno bogato i hidratantno
 • bademovo ulje i arganovo ulje: stvaraju zaštitni sloj i čine kožu podatnom
 • ulje pšeničnih klica i šipka: omogućuju dugotrajno zadržavanje hidratacije i ubrzavaju proces obnove kože.

Prednosti masaže tijekom trudnoće:

 1. redovita njega jača vezivno tkivo i štiti kožu od nastanka strija
 2. masaža je opuštajuća i može smanjiti stres; to može biti i lijep ritual za parove da zajedno završe dan
 3. od 8. tjedna trudnoće vanjski dodiri se prenose na bebu vibracijama u amnionskoj tekućini
 4. počevši oko 20. tjedna trudnoće, beba je već svjesna masaže i ponekad čak reagira pokretima. Ovo jača vezu između majke i bebe od samog početka ♡

Opuštajuća masaža za trudnice: evo kako.

Ako nemate puno vremena ili ne želite masažu pretvoriti u veliki ritual, umjesto losiona za tijelo možete jednostavno koristiti ulje za trbuh. Ne brinite, ulje se brzo upija i nije masno.

Samostalno ili u paru
U masažu slobodno uključite i partnera: ako vas masira netko drugi, to dodatno opušta.

 1. Lezite i opustite se na sofi ili krevetu: u početku na leđima, au posljednjem tromjesečju na boku. Inače bi težina bebe mogla pritisnuti šuplju venu i blokirati protok krvi, uzrokujući probleme s cirkulacijom.
 2. Provjerite jesu li vaše ili partnerove ruke tople. Ulijte malo ulja na ruku i rasporedite ga između dlanova. Zatim nježno prođite rukama po trbuhu i rasporedite ulje po cijeloj površini. Najbolje je masirati u smjeru kazaljke na satu jer taj pokret pomaže probavi.
 3. U prvom tromjesečju neke majke preferiraju masaže štipanjem. S druge strane, pred kraj trudnoće, kada je koža već jako zategnuta, ipak su prikladnije one nježnije.
 4. Mnogi vole i kada vršcima prstiju nježno lupkate kožu oko pupka. Od pupka prema pubičnoj kosti, ponekad je ugodnija masaža u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Pritom je najbolje izbjegavati područje oko same stidne kosti.

Općenito je pravilo da je dopušteno sve što se osjeća ugodnim i opuštajućim! Kada vaš partner izvodi masažu, svakako mu dajte do znanja što vam se posebno sviđa, a što ne.

Prakticirajte redovito masažu trbuščića kako biste pripremili sebe i bebu za porod te ojačali svoju vezu!

Preporučujemo