Pravilna prehrana protiv akni i kožnih nečistoća

Pravilna prehrana protiv akni i kožnih nečistoća

Prava kozmetika može pomoći izvana kod problema s nečistoćom vaše kože, ali naša prehrana igra također veliku ulogu. Probajte promijeniti prehrambene navike. Često su rezultati zapanjujući.

Icon

Prava kozmetika može pomoći izvana kod problema s nečistoćom vaše kože, ali naša prehrana igra također veliku ulogu. Probajte promijeniti prehrambene navike. Često su rezultati zapanjujući.

DON´Ts

Neprijatelj kože br. 1: visoki šećer u krvi

Sve od čega raste šećer u vašoj krvi, pomaže i prištićima da bujaju. Probajte izbaciti prehrambene namirnice koje imaju visoki glikemijski indeks kako bi razina šećera u vašoj krvi bila što niža.

Izbacite iz vaše prehrane šećer i slatkiše, proizvode od bijelog brašna, krumpir, čips, i drugo i umjesto toga posegnite za složenim ugljikohidratima kao što su kruh od cjelovitih žitarica, smeđa riža, i td., orašastim plodovima i povrću.

Neprijatelj kože br. 2

Mlijeko pomaže vašoj koži da procvjeta – ali u negativnom smislu. Izbacite mliječne proizvode iz vaše prehrane i promatrajte kako se vaša koža mijenja u pozitivnom smislu. Prištića je nakon kratkog vremena sve manje ili potpuno nestaju.

Neprijatelj kože br. 3 + 3: alkohol i nikotin

Zvuči poznato? Bili ste na zabavi, malo ste previše popili i sljedećeg dana bing, bing, bing prištići izbijaju po vašem licu. Kakvo iznenađenje!, naša je koža najveći organ za detoksikaciju.

DOs

Prijatelj kože br. 1: puno, puuuuno zelenila

Klorofil u povrću pomaže tijelu u borbi protiv upala i starenja. Što je povrće tamnije zelene boje to je bolje, na primjer: rukola, kelj, špinat i potočarka. Dakle: zeleni smoothies, salata i ostalo – navalite!

Prijatelj kože br. 2: čista, zdrava prehrana

Naša je koža najveći detoksikacijski organ. Kada tijelo mora izbaciti previše otrovnih tvari, to najčešće završava nečistoćama na koži (akne, prištići...). Dakle: pokušajte izbjegavati aditive i toksine koliko je to moguće. Odaberite svježu , neprerađenu hranu.

Prijatelj kože br. 3: zobeno umjesto kravljeg mlijeka

Mliječni proizvodi često pojačavaju nečistoće kože. Posegnite za biljnim alternativama kao što je zobeno mlijeko, koje ima i visoki sadržaj vitamina E i folne kiseline.

Prijatelj kože br. 4: antioksidanti

Bore se protiv upala a samim time i protiv nečistoća kože. Posebno je puno antioksidanata u bobicama, crvenom grožđu, koprivama i opet u zelenom lisnatom povrću.

Prijatelj kože br. 5: orašasti plodovi

Uzroci akni ponekad leže i u manjku cinka i selena. Uz pomoć badema, brazilskog oraha, sjemenki bundeve i drugog, s lakoćom izjednačavate i pokrivate vaše potrebe za vitaminom E, cinkom, magnezijem, i td.

Prijatelj kože br. 6: piti, piti i opet piti

Što više pijemo to se tijelo lakše oslobađa otrovnih tvari. Posegnite za vodom s vitaminima (voda obogaćena s nekoliko komadića voća ili povrća), zelenim čajem, čajem od koprive i vodom s nekoliko kapi soka od limuna. Probajte kroz nekoliko dana doći do 3 litra dnevno i napravite fotografiju prije i poslije. Iznenadit ćete se!

I naravno, pravilna njega

I pravilna je njega kože značajna za čisti ten. izbjegavajte agresivne proizvode, koji isušuju vašu kožu i nanose štetu zaštitnoj barijeri jer time samo pospješujete problem. Isprobajte metodu čišćenja uz pomoć ulja s Uljem za čišćenje i detoksikaciju i uz to Set za njegu mlade i mješovite kože. To će pomoći vašoj koži da ponovno uspostavi ravnotežu.

Preporučujemo