Sastojak tjedna: ulje karanje

Sastojak tjedna: ulje karanje

Karanja ulje štiti kožu u sunčanim danima i čini je posebno podatnom. Opskrbljuje barijeru kože vrijednim lipidima i osigurava obilje hidratacije. Ali znate li i odakle dolazi?

Icon

Ulje karanja, koje se naziva i ulje pongamije, dobiva se iz sjemenki stabla karanje. Raste uglavnom u indijskim obalnim područjima, a poznata je i pod nazivom "indijska bukva".

Već se koristio u drevnim ayurvedskim tradicijama jer se, između ostalog, kaže da ima antibakterijska i antifungalna svojstva. Tada se već koristio za ublažavanje kožnih bolesti i iritacija jer ima snažno umirujuće djelovanje na crvenilo, prištiće i slično. ima. Također se kaže da odbija insekte.

Ulje karanje ima snažna balansirajuća i regulacijska svojstva, zbog čega je također vrlo pogodno za njegu i umirivanje akni i problematične kože. Ali također potiče proizvodnju kolagena i tako osigurava čvršći ten i povećava elastičnost - to ga čini i izvrsnim dnevnim uljem za lice za zrelu kožu.

Ovako djeluje ulje karanje na kožu:

  • prirodna zaštita
  • dodatna podatnost
  • hidratizira
  • ima učinak učvršćivanja
  • sadrži mnoštvo antioksidansa
  • djeluje protuupalno

Zašto baš za sunčane dane?

Nažalost, konvencionalne kreme za sunčanje često sadrže nanočestice tvari koje ne bismo voljeli imati na svojoj koži, poput soli aluminija. To je također zbog službenih propisa o dokazu faktora zaštite od sunca u krajnjem proizvodu.

Samo karanja ulje prirodno ima otprilike SPF 10. Budući da u naše Sunshine Beauty ulje ne dodajemo nikakve mineralne komponente, nažalost ne možemo dati nikakve podatke o SPF-u pogotovo kad se koristi kao ulje za lice.

Preporučujemo ga kao svakodnevnu njegu za sunčane dane. Neće biti dovoljno za intenzivno sunčanje – ali najbolja zaštita od sunca je ipak sjenovito mjesto!

Jer čak i ako nas sunce veseli, ne trebamo pretjerivati kako bismo zaštitili svoju kožu!

Preporučujemo