Rosacea: 7 savjeta za smanjenje crvenila

Rosacea: 7 savjeta za smanjenje crvenila

U dobi od 30 do 40 godina često se pojavljuju crvenila i nadražena područja lica. Ove upalne mrlje i nadražene krvne žile često imaju genetski uzrok: rozaceu. Reći ćemo vam 7 savjeta za smanjenje crvenila!

Icon

Odakle rozacea i kako nastaje?

Rozacea, prije poznata i kao akne rosacea ili bakrene akne, upalna je bolest kože na licu koja se obično prvi put pojavljuje u dobi između 30. i 40. godine. Tipično crvenilo javlja se pretežno na sredini lica, oko nosa i obraza. Svatko tko je pogođen time zna da se te upalne regije na licu, nažalost, ne osjećaju nimalo dobro.

Uzrok i moguće posljedice iznenadne pojave crvenila i vidljivo nadraženih, proširenih krvnih žila još nisu u potpunosti razjašnjeni. Često je uzrok genetski. Ali to također može biti mješavina različitih čimbenika, kao i prehrane.

Postoje različiti stupnjevi ozbiljnosti koji se razlikuju po uočljivijem crvenilu s oštećenim žilama i drugim promjenama na koži, kao što su ljuskave mrlje, pa čak i otekline i pustule. Osobito kod muškaraca, izražen tijek bolesti može utjecati i kroz tipičnu promjenu na nosu poput lukovice.

Ako otkrijete upaljene dijelove i crvenilo na licu, čiji se uzrok ne može utvrditi, savjetujemo Vam da se obratite liječnicima. Oni imaju potrebno iskustvo i mogu vam odmah dati korisne savjete za vaš poseban slučaj i - ako je potrebno - propisati lijekove.

Što pomaže kod rozacee?

Internet je prepun sjajnih savjeta i savjeta o tome što učiniti da biste dobili olakšanje od rozacee. Savjetujemo vam da ovdje budete malo oprezni i radije isprobavate jednu metodu za drugom i vidite ima li poboljšanja.

Vrlo često se u vezi s rozaceom čuje i čita da konzumacija kave, čaja ili alkohola, kao i ljuti začini i izravna sunčeva svjetlost mogu pogoršati simptome. Međutim, malo je znanstvenih studija o tome.

Ono što možete isprobati u svakodnevnoj njezi kože su blagi proizvodi s umirujućim i protuupalnim djelovanjem. Obratite pažnju na sastojke kao što su stolisnik, hamamelis, bodljikava veprina, neven, kamilica ili kopriva, jer oni svojim umirujućim djelovanjem mogu pomoći u ublažavanju simptoma.

7 savjeta za smanjenje crvenila:

  1. Nježno čišćenje lica mlakom vodom – iritirajuća je i hladna ili vruća voda. Preporučamo uljno čišćenje našim uljem za čišćenje i detoksikaciju , kao i 7 Skin metodu s Farewell Rosacea tonikom za ublažavanje crvenila. Obavezno nježno tretirajte kožu i nemojte je trljati ručnikom.
  2. Izbjegavajte kozmetiku s nepotrebnim punilima i aditivima i obratite pozornost na kvalitetne sastojke.
  3. Također izbjegavajte nadražujuće sastojke: eterična ulja su predivna za našu kožu, ali imajte na umu da postoje ulja koja imaju posebno stimulirajući učinak ili pospješuju cirkulaciju te se stoga ne preporučuju kod crvenila. Dobar primjer ovdje je menta - može biti vrlo korisna za prištiće - ali osjetljiva koža nije baš sretna nakon njenog korištenja.
  4. Izbjegavajte korištenje maski koje sadrže pilinge ili voćne kiseline . Umjesto toga upotrijebite Farewell Rosacea masku s mesarskom metlom koja jača krvne žile i odmah ublažava crvenilo.
  5. Zaštita od sunca : Pokušajte izbjegavati izravnu sunčevu svjetlost i najbolje je koristiti zaštitno ulje za lice .
  6. Manje je više: Šminkanje je dopušteno - ali vam ne treba! Obratite pažnju i na sastojke svoje podloge ili korektora ako želite prekriti crvenilo. Međutim, preporučujemo da radite bez svega što nije apsolutno neophodno. Ponekad vašoj koži treba samo odmor – a to je vrlo jednostavno u home officesu. ;)
  7. Dokumentirajte u svom kalendaru kada imate posebno dobre ili loše dane ili faze. Ponekad naiđete na okidače, hranu ili životne situacije poput stresa koji povećavaju ili smanjuju crvenilo...

DIY aloe vera kao hitna pomoć

Svježi gel aloe vere može pomoći u akutnim fazama s jakim crvenilom. Sviđa nam se njegujući i rashladni učinak gela, a također odmah i učinkovito ublažava crvenilo!

  • Nanesite malo svježeg gela izravno iz biljke aloe vere na pocrvenjela područja. Listovi su već dostupni na raznim ekološkim tržnicama i mogu se čuvati neko vrijeme u hladnjaku.
  • Ostavite da djeluje kratko dok se gel ne osuši i pažljivo isperite mlakom vodom.
  • Ovaj trik možete koristiti dva puta dnevno kako biste postigli zamjetno olakšanje – ali obratite pozornost na to kako vaša koža reagira i prilagodite učestalost ako je potrebno!

Preporučujemo