Kako očuvati zdravlje kose tokom ljeta

Kako očuvati zdravlje kose tokom ljeta

Osjeća li vam se kosa ljeti često poput slame, a posebno nakon kupanja? Reći ćemo vam kako njegovati kosu i održavati je zdravom prije, tijekom i nakon odmora!

Icon

Krenete li na ljetni odmor, ne zaboravite na njegu kose!

Čak i ako naša kosa ne može izgorjeti, zaštita od sunca neophodna je u vrućim mjesecima. UV zračenje ne samo da blijedi umjetne pigmente i boje, već i vašu prirodnu boju kose. Neki od nas sretni su što ljeti imaju nekoliko svjetlijih pramenova. UV zračenje također slabi strukturu keratina, što, nažalost, čini kosu lomljivom.

Naša kosa je prirodna zaštita od sunca za našu glavu! Osmišljena kako bi spriječili da izlaganje suncu postane preintenzivno tijekom aktivnosti na otvorenom i da ne dobijete sunčanicu.

No, postoje i drugi čimbenici koji našu kosu stavljaju pod poseban stres ljeti:

  • vjetar i vrijeme
  • klorirana voda
  • slana voda
  • sportske aktivnosti
  • znoj
  • često vezivanje pletenica ili mijenjanje frizure
  • često pranje i kupanje

Pripreme pred ljetni odmor: Manje je više

Nakon što je godišnji odmor bookiran, možete krenuti s pripremama! Jednostavno je važno brinuti o svojoj kosi te je redovito i unaprijed vlažiti . Priuštite si intenzivan tretman tijekom noći dva puta tjedno, na primjer s našim Gorgeous Hair Oil. To kosi osigurava sve što joj je potrebno da bude jaka i otporna. Izbjegavajte korištenje sušila i pegle za kosu, radije je ostavite da se osuši na zraku nakon pranja i uklonite sve nepotrebne tretmane i proizvode za njegu.

Tijekom odmora: pazite na sunce!

Ubacite Toning Moisturizer u svoju torbu za plažu. Tako kosu možete prskati nekoliko puta dnevno i hidratizirati je po potrebi. Čak i ako slana voda kosi daje stvarno sjajnu teksturu - što mnogi od nas vole - uvijek biste trebali isprati klor i slanu vodu odmah nakon kupanja, jer ostaci čine kosu poput slamke.

Najbolje je nositi šešir tijekom najtoplijih sati u danu kako biste zaštitili svoju kosu i tjele ili Sunshine Beauty Oil koristiti u druge svrhe i koristiti ga na kosi. U svakom slučaju, trebali biste promijeniti razdjeljak, jer često zaboravljamo ovo područje prilikom nanošenja losiona! Ako se to ipak dogodi i opekli ste tjeme, možete preko noći umasirati raskošno ulje za kosu kako biste umirili vlasište .

Intenzivna njega nakon ljetnog odmora

Nakon nekoliko vrućih dana ili tjedana, kosa se čini slamnatom i suhom i često je izgubila sjaj. Gorgeous Hair Oil pomaže obnoviti vašu kosu nakon odmora i opskrbiti je potrebnom njegom. Ove mjere će spasiti vašu kosu:

  1. Maska za kosu: Za suhe vrhove i oštećenu kosu jednostavno umasirajte 10 minuta prije pranja i ostavite da djeluje kratko. Za jako suhu kosu ulje možete ostaviti i preko noći kao tretman za intenzivnu njegu!
  2. Njega koja se ne ispire: Nakon svakog pranja, štedljivo umasirajte u ručnikom osušenu kosu na vrhovima i dužinama.
  3. Za napeto vlasište koje svrbi ili prhut: prije pranja umasirajte ulje za kosu u vlasište i ostavite da djeluje.

Uz naše omiljeno Gorgeous Hair Oil , vaša će kosa zadržati zdrav sjaj tijekom cijelog ljeta i ostati podatna - bilo prije, tijekom ili nakon odmora, a vaši će prijatelji biti zadivljeni kako se blistavo vraćate s odmora!

Preporučujemo