Mit o "komedogenim uljima" i kako ona djeluju

Mit o "komedogenim uljima" i kako ona djeluju

Poznato je da komedogena ulja začepljuju pore i uzrokuju mitesere. Ali nisu sva komedogena ulja loša. Komedogeno ulje može pomoći i kod problematične kože – reći ćemo vam zašto!

Icon

Možda ste čuli za izraze "komedogeno" ili "stupanj komedogenosti" za klasifikaciju ulja u njezi lica. Ali znate li i što znači kada se ulje naziva komedogenim? Reći ćemo vam zašto komedogena ulja sama po sebi nisu loša i na što biste trebali obratiti pažnju.

Što zapravo znači komedogen?

Izraz komedogeni dolazi od komedona , što znači nešto poput mitesera. Odnosno, opisuje svojstvo izazivanja mitesera. Budući da se one obično javljaju kada su pore začepljene, komedogeno znači da korišteno ulje praktički zatvara pore.

Prije svega, važno je reći da postoje mnoga divna biljna ulja koja imaju primjerice protuupalna svojstva, a opet su i komedogena. To uključuje, na primjer, maslinovo ili kokosovo ulje.

Međutim, uobičajeno pogrešno tumačenje je neposredna demonizacija svih komedogenih ulja. Kao što sam rekao, komedogena ulja mogu imati i druga učinkovita svojstva za određene tipove kože. Stoga je ovdje važno odvagati se i, kao i uvijek, najbolje je isprobati!

Kako reagirate na komedogena ulja također je vrlo individualno. "Isto ulje može uzrokovati više nepravilnosti kod jedne osobe nego kod druge", rekao je dr. Nicole Doyle, naša kemičarka koja sudjeluje u razvoju proizvoda. Komedogena ulja jednostavno uzrokuju nepravilnosti kod više ljudi nego nekomedogena ulja.

Kada se pravilno koriste, komedogena ulja imaju mnoge prednosti

Slučaj u kojem su komedogena ulja dobra za vašu kožu bio bi, na primjer, za suhu i zrelu kožu: posebno se preporučuju kakao maslac, ulje pšeničnih klica ili kokosovo ulje jer su posebno bogata i hidratiziraju kožu. Nekomedogeno ulje to ne može učiniti.

"U niskim koncentracijama možete koristiti čak i komedogena ulja za problematičnu kožu", kaže dr. Nicole Doyle također. Uvijek je važno obratiti pažnju na cjelokupnu recepturu i paziti na željeni učinak. Naše ulje za čišćenje i detoksikaciju , na primjer, također sadrži neka ulja koja ne isušuju kožu koja podržavaju učinak čišćenja i njege. Međutim, budući da se ponovno uklanja nakon čišćenja lica, na primjer s višekratnim krpicama ili blazinicama za čišćenje lica, ne može trajno začepiti pore. Dakle, uvijek ovisi o tipu kože, željenom učinku te ciljanoj i pravilnoj upotrebi komedogenih ulja.

Kao i uvijek, ovdje vrijedi i sljedeće: Da biste pronašli optimalnu kombinaciju njege za svoju kožu: Najbolje je da se polako testirate i pronađite svoje omiljene proizvode! Na našoj web stranici možete započeti, primjerice, prikazom svih proizvoda za vaš tip kože i pregledavanjem opisa i ocjena!

Preporučujemo