Uronite u Natural Cosmetics s ekstremnom skakačicom Ellie Smart

Uronite u Natural Cosmetics s ekstremnom skakačicom Ellie Smart

Ellie Smart, ekološka aktivistica i jedna od najuspješnijih cliff divera na svijetu, zaklinje se u 100% organsku i zdravu kozmetiku: "Sunce, more i vjetar prilično opterećuju moju kožu, stoga se oslanjam na učinkovitu kozmetiku!"

Icon

Kao profesionalna sportašica, Eleanor Smart navikla je da joj je koža izložena ekstremnim uvjetima: kada skače s litica viših od 20 metara, izložena je vjetru i ostalim vremenskim (ne)prilikama. Uz to, tu je i sunce i morska sol, kao i stalni stres treninga i natjecanja. Klorirana voda i surovo vrijeme u SAD-u dodatno opterećuju vašu kožu zimi.

Kao ekstremna sportašica, Ellie se osjeća kao kod kuće između grubih litica i burnog surfanja. Svoju kožu stalno tjera do krajnjih granica. Do sada se borila sa suhom kožom i iritacijom. U potrazi za učinkovitom i zdravom kozmetikom naišla je na PURE SKIN FOOD. Bogata njega nudi koži dovoljnu zaštitu i ujedno je obnavlja: "Prvi put više nemam iritacije i probleme s kožom!"

Natjecanja u skokovima u vodu, kako se to zove, održavaju se usred prirode na najljepšim obalama svijeta. Stoga je Ellie vrlo važno da njezini proizvodi za njegu kože ne ostavljaju nikakve kemikalije u vodi. Vaš cilj je ostaviti prirodu, jednako netaknutu. Delikatna ravnoteža u najbioraznolikijim staništu na našem planetu ne bi smjela biti narušena kozmetičkim proizvodima i jeftinim filerima. Osim toga, nedostaju i lijepe kulise za ronjenje s litica kada je priroda uništena na obalama.

Najveća nam je briga napraviti proizvode koji su zdravi za tijelo i koji imaju najmanji negativan utjecaj na okoliš. To nas stavlja na istu valnu duljinu kao i Ellie u smislu naše ekološke filozofije. Ove utakmice ojačale su našu odlučnost da radimo s njom. Sretni smo što podržavamo ovu jedinstvenu sportašicu i nevjerojatno snažnu ženu te štitimo njezinu kožu od znakova starenja.

Kako se postaje cliff diver?

Ellie je odrasla u srcu SAD-a i rano je otkrila svoju strast prema ovom neobičnom sportu: u bazenu u Kansas Cityju, Missouri, kao dijete otkrila je vanjsku odskočnu dasku i s pet godina sudjelovala na svom prvom natjecanju .

S 20 godina skočila je sa svoje prve litice: “Bio je to najuzbudljiviji osjećaj ikad! Saznao sam da je Red Bull Cliff Diving uključio žene u show i odlučio sam pokušati”. Sama je naučila osnove na liticama oko Sjeverne Karoline. Tada je kupila kartu u jednom smjeru za Englesku, gdje je započela svoje stručno usavršavanje kod trenera. Odmah je uspjela odraditi potrebna četiri skoka koji su bili osnovni uvjet za sudjelovanje na natjecanju. Odmah je pozvana na svoj prvi događaj, kada je imala samo 21 godinu.

U međuvremenu, Ellie je jedan od fiksnih startera Red Bull Cliff Diving World Series, čija se natjecanja održavaju svake godine na egzotičnim lokacijama diljem svijeta koji oduzimaju dah. Sukladno tome, ona puno putuje i veliki dio godine živi bez kofera.

Projekt Clean Cliffs - Zajedno protiv plastike u moru

Već u prvoj godini kao profesionalka Ellie je prepoznala veliki problem: “Na svim obalama, bilo u Grčkoj, Italiji ili Bosni, slika je bila ista: puno plastičnog otpada u moru. Jednom sam čak imao plastičnu vrećicu omotanu oko gležnja dok sam plivala natrag na obalu nakon skoka!" Stoga je odlučila krenuti u akciju: Osnovala je projekt Clean Cliffs i od tada organizira čišćenje i predavanja na mjestima natjecanja. “Želimo poduzeti ciljane mjere kako bismo spriječili da ocean kao stanište postane nenastanjiv i umre. Jer ako oceani umru, to će imati kobne posljedice za našu klimu", kaže Ellie, "Svatko od nas sada mora nešto poduzeti i dati svoj doprinos!"

To također uključuje Elliein prijelaz s konvencionalne kozmetike na zdravu prirodnu kozmetiku bez zagađivača: "Ono što mi se posebno sviđa kod PURE SKIN FOOD je da su svi sastojci 100% certificirano organski." Cilj naše holističke održive filozofije je razviti najbolje proizvode za našu kožu i naš okoliš. Ellieina koža je zahvalna na tome: sada se oporavila i ojačala za nadolazeću sezonu!

Ellieina preporuka za hladne zimske dane:

“Trenutno treniram u Montrealu. Hladne temperature i klorirana voda u bazenu tijekom treninga u zatvorenom mogu jako isušiti kožu. Samo bogata pjena za tijelo od bijele čokolade iz PURE SKIN FOOD-a može pomoći! Obožavam topao miris čokolade i koža mi je nakon korištenja prekrasno meka i podatna! Moj zaručnik Owen također je veliki obožavatelj!"

Preporučujemo