Naša filozofija: u potpunosti održivo

Sustainable Spirit: Our Planet Means The World To Us

Our Footprint is made of Love, not Carbon

Naša holistička, održiva filozofija može se vrlo jednostavno sažeti: želimo najbolje za našu kožu, vašu kožu i naš okoliš. I upravo zato:

  • obrađujemo isključivo 100% certificirane organske sirovine,
  • punimo ih u staklene boce koje se mogu reciklirati,
  • proizvodima na klimatski osvješteni način i
  • šaljemo proizvode u ambalaži bez plastike i to
  • preko suradničkih partnera čak je CO2 neutralan u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj.

Inače, svi naši proizvodi proizvedeni su s puno ljubavi i znanja u našoj tvornici u Štajerskoj (Austrija).

Kao poduzetnici, svjesni smo svoje ekološke i društvene odgovornosti. Veliki smo pobornici organskog uzgoja jer čuva prirodne resurse i potiče plodnost tla bez upotrebe štetnih kemikalija. Osim toga, organska poljoprivreda je klimatski prihvatljivija od konvencionalne poljoprivrede i održava visoku bioraznolikost. Uz 100% organske sastojke, ne samo da izbjegavamo toksine kao što su ostaci pesticida u našoj kozmetici, već također promičemo organski uzgoj diljem svijeta.

Ne koristimo ekološki upitne sastojke poput palminog ulja.

Gdje god je to moguće, sirovine nabavljamo od zadruga i osiguravamo poštene uvjete rada i plaće. Međutim, velik dio naših sirovina uzgaja se izravno u Europi, u zemljama gdje su uvjeti rada i plaća dobro regulirani.

Ne samo da je sadržaj 100% organski, naše je pakiranje također održivo.

Za naše proizvode koristimo staklene boce i staklenke, jer se staklo može lako ponovno upotrijebiti bez ikakvog učinka prerade. U našem magazinu pronaći ćete i prijedloge kako možete nastaviti koristiti boce.

Staklo ima i prednost što, za razliku od plastike, ne ispušta nikakve kritične tvari (poput plastifikatora) u sadržaj koji bi potom završio na vašoj koži i u vašem tijelu. Za naš materijal za pakiranje koristimo reciklirani karton i tiskarsku tintu biljnog podrijetla. Naše etikete su također veganske.

Također koristimo reciklirane materijale za pakiranje bez plastike za slanje. Umjesto ljepljive trake koristimo inovativne, umetnute kutije. Unutar Austrije, u Njemačku i Švicarsku, otprema preko suradničkih partnera također je klimatski neutralna. U drugim zemljama radimo na tome.

Da, kao što možete vidjeti: mi smo održivi idealisti i proizvodimo samo proizvode koji zadovoljavaju naše visoke standarde. Imate li i vi tako visoke standarde?