Sastojak tjedna: ekstrakt kave

Sastojak tjedna: ekstrakt kave

Većina nas ju voli, mnogi više ne mogu zamisliti početak dana bez nje: Kava nije samo užitak broj 1, već i čudesno oružje protiv celulita i vrećica ispod očiju.

Icon

Koliko šalica kave trebate ujutro da se probudite? Dvije, tri ili čak i više? Naša koža obično dan mora započeti sama, osim ako je ne podržimo osvježavajućim i stimulirajućim kozmetičkim proizvodima koji sadrže ekstrakt kave.

Sirovina s čudotvornim svojstvima za našu kožu je ekstrakt zrna kave "Coffea arabica Rubiaceae". Osim prekrasnog mirisa, sadrži i mnogo antioksidansa, hidratizira i čini našu kožu mekom i podatnom. Kava također usporava starenje kože, zateže je, pomaže protiv natečenih očiju i vrećica ispod očiju te potiče sagorijevanje masti kao i rast kose.

Val energije za stanice

Prije svega ovdje treba naglasiti učinak kofeina na pospješivanje cirkulacije: kofein osigurava da naše stanice budu opskrbljene kisikom i hranjivim tvarima, tako da naša koža dobiva dovoljno energije koja joj je hitno potrebna za obnavljanje stanica. Poboljšana cirkulacija krvi ima ugodnu nuspojavu, a to je da se i ostali aktivni sastojci mogu bolje apsorbirati.

Proizvodi koji sadrže ekstrakt kave podržavaju razgradnju masnih stanica koje se nalaze na nogama i stražnjici i odgovorne su za celulit. Karakteristična udubljenja kod celulita se smanjuju, jer kava ispire uskladištenu vodu, što kožu odmah čini znatno čvršćom.

Proizvodi protiv natečenih očiju također koriste ovaj učinak: otekline i vrećice ispod očiju rezultat su nagomilane limfne tekućine, a kofein osigurava da se ona može bolje odvoditi.

Ova prekrasna svojstva čine kavu dragocjenim sastojkom prirodne kozmetike. Mi koristimo ekstrakt kave, na primjer, u našem Stunning Eyes Beaty ulju za područje oko očiju i u našem Anti Cellulite ulju za tijelo.

Ako se želite uvjeriti u vitalizirajući učinak kave, možete kod kuće brzo pripremiti jednostavan piling za tijelo s talogom kave - i usput, umjesto da ga bacite, i od taloga kave možete imati koristi.

Recept: DIY piling za tijelo s talogom kave

Pomiješajte 3 velike žlice vašeg omiljenog biljnog ulja - mi najradije koristimo bademovo ulje, ulje sjemenki grožđa ili maslinovo ulje - s 3 velike žlice taloga kave. Tijekom tuširanja utrljajte u vlažnu kožu, isperite, gotovo!

Preporučujemo