Gua Sha masaža lica: prednosti i upute

Gua Sha masaža lica: prednosti i upute

Masaža lica nije samo opuštajuća već i zdrava. Popularna Gua Sha masaža nudi nekoliko prednosti za limfni sustav i kožu - imamo sve detalje i upute!

Icon

Umirujuća masaža za lice lako se može integrirati u svakodnevnu rutinu njege kože u kombinaciji s našim kozmetičkim uljima. Sa samo nekoliko pokreta možete zagladiti svoju kožu i učiniti nešto nevjerojatno dobro za sebe!

Gua Sha - Što je to?

Gua Sha masaža izvorno dolazi iz tradicionalne kineske medicine. U prijevodu, "Gua" znači nešto poput "slikati", a "Sha" otprilike znači "crvenilo". To već upućuje na zdravstveni aspekt masaže. Blagotvoran tretman za njegu prvenstveno je namijenjen poticanju limfnog toka, detoksikaciji organizma, ali i izravnom pozitivnom utjecaju na kožu: koža je zategnuta, a sitne bore zaglažene

U TCM-u se pravi razlika između dva kamena, koji tradicionalno imaju različite učinke:

Žad

Za zeleni kamen se kaže da djeluje protuupalno, trebao bi djelovati pročišćavajuće, ali i dekongestivno. Roleri i kameni od žada stoga se često preporučuju za tretiranje problematične i mješovite kože.

Ružičasti kvarc

Ružičasto “energetsko kamenje” također ima pozitivan učinak na tijelo i um: za njih se kaže da ublažavaju napetost i stres. Oni bi trebali umiriti nadraženu kožu i smanjiti crvenilo.

Dobra stvar je: čak i ako ne vjerujete u ovu pomalo ezoteričnu interpretaciju, ipak ćete imati koristi od ugodnog tretmana. Budući da je riječ o čistom prirodnom kamenju, ono ne može naštetiti koži.

Ovako djeluje Gua Sha masaža lica

 • Masaža stimulira cirkulaciju krvi i čini vašu kožu sjajnom!
 • Redovite masaže lica trebale bi istrenirati mišiće, zategnuti kožu, izgladiti bore te tako djelovati i protiv prvih znakova starenja.
 • Čak i ako to nije znanstveno dokazano, mnogi se kunu u detoksikacijske učinke prirodnog kamenja.
 • Ohlađenim Gua Sha kamenom možete potaknuti protok limfe i smanjiti podočnjake.
 • Masiranjem ulja za tijelo ili lice naša koža također može bolje apsorbirati hranjive sastojke i vlagu.
 • Kod glavobolje također može pomoći i ublažiti napetost masaža lica ciljanim pokretima.
 • Ako ste pod stresom, dobro će vam doći i masaža lica - čak i ako to ne dokaže nijedna studija, ali vrijeme za vas je uvijek dobro uloženo!

Upute za masažu:

Za masažu je potrebno:

 • Visokokvalitetno ulje za lice na biljnoj bazi prilagođeno vašem tipu kože
 • Gua Sha kamen - odaberite ružičasti kvarc ili žad ovisno o željenom učinku
 1. Očistite lice kao i obično – ali i Gua Sha kamen prije upotrebe! Naše ulje za čišćenje i detoksikaciju , na primjer, vrlo je prikladno za to
 2. Sada nanesite ulje za ljepotu kao i obično i rasporedite ga po licu. Kako bi kamen glatko klizio po koži, možete uzeti malo više nego inače.
 3. Sada počinjete s masažom: Uzmite kamen u ruku pod kutom od oko 45 stupnjeva - tj. prilično ravan - i uvijek ga gladite iznutra prema van preko lica, tako da stimulirate protok limfe.
 4. Da biste opustili čeljust, najprije prelazite kamenom od sredine brade do ušiju.
 5. Zatim ga pogladite od vrha nosa preko mosta do linije kose. Sada povucite kamen sa svake strane od mosta nosa preko obraza do sljepoočnica. Smanjite pritisak gdje god je koža malo tanja, npr. oko očiju.
 6. Počnite od sredine čela i vucite kamen prema van do linije kose. Ako vas boli glava, kamen možete utrljati i preko tjemena i čela.
 7. Vrat možete masirati odozdo prema gore kako biste smanjili bore.
 8. Uživajte u trenutku i opustite se!

Sva su naša ulja za lice prikladna za zdravu i umirujuću masažu lica i kompatibilna su s valjkom i Gua Sha kamenom.

Preporučujemo