100% organska kozmetika bez pesticida

100% organska kozmetika bez pesticida

Ostaci pesticida i raznih biljnih zaštitinika ne nalaze se samo u našoj hrani, već se mogu otkriti i u kozmetičkim proizvodima i uzrokovati neželjene reakcije.

Icon

Budući da je u prirodnim kozmetičkim proizvodima udio prirodnih sastojaka bitno veći, veći je i rizik da su te biljne sirovine onečišćene. Stoga je važno obratiti pozornost na to odakle proizvođači kozmetike nabavljaju sastojke i kakvoj kvaliteti oni odgovaraju.

Naši sastojci su 100% organski, jer samo oni zajamčeno ne sadrže toksine koji bi mogli oštetiti kožu i tijelo!

Uvjeravamo vas da je svaka sirovina koju koristimo za proizvodnju naših proizvoda certificirano organska. Za nas to znači i neka ograničenja u odabiru sirovina. To je jedini način da budete potpuno sigurni da na kožu ne nanosite nikakve neželjene tvari.

Na primjer, samo sastojci koji su uzgojeni, a ne degradirani mogu biti certificirani kao organski. Sol je, na primjer, prirodni proizvod koji se ne uzgaja, poput žitarica, već se vadi jer već postoji i ne mora se uzgajati. Međutim, budući da se proces stvaranja ne može u potpunosti kontrolirati na ovaj način, krajnji proizvod se ne može certificirati. To se, primjerice, odnosi i na razne vrste gline. Naša odluka da koristimo samo 100% certificirane organske sirovine također znači da moramo bez nekih sastojaka.

Zaštita klime i biološka raznolikost

Općenito smo veliki ljubitelji organske poljoprivrede, jer čuva prirodne resurse i potiče plodnost tla bez upotrebe štetnih kemikalija. Osim toga, ekološka poljoprivreda je klimatski prihvatljivija od konvencionalne, održava biološku raznolikost i promiče biološku raznolikost. Vaš PURE SKIN FOOD proizvod je također prihvatljiv za pčele i štiti okoliš, jer:

Ne postoji Planet B!

Preporučujemo