Da, poslujemo CO2 neutralno

Ponosni smo što ga službeno objavljujemo:

Naša je proizvodnja CO2 neutralna od 2018. godine , jer nam je zaštita klime važna i za nas je jednostavno dio naše korporativne odgovornosti.

Za proizvode od PURE SKIN FOOD koriste se samo organske, čisto biljne sirovine. Već smo postavili novi standard kvalitete u kozmetičkoj industriji. Za razliku od konvencionalne poljoprivrede, organska poljoprivreda proizvodi u prosjeku 30% manje emisija CO2 (izvor: BOKU ). S klimatski neutralnom proizvodnjom proizvoda postoji još jedna prekretnica zbog koje smo zaista vrlo sretni.

Zaštita klime sada, jer ne postoji planet B

Imamo samo jednu zemlju. Dan prekomjernog snimanja Zemlje najavljuje svake godine ranije kada pretjeramo s resursima.

Nema Planet B GmbH - to je ime i kredo naše tvrtke koja stoji iza brenda Pure Skin Food. Naša je zajednička vizija ponuditi cjelovito održive alternative, zajednički razmišljati unaprijed i promijeniti postojeće stanje u industriji.

Naša 3 stupa za klimatsku neutralnost

Kako bismo postigli cilj klimatske neutralnosti, razvili smo strategiju održivosti koja se temelji na tri stupa:

1. Izbjegavati

Najbolje je naravno izbjegavati emisije što je više moguće. Zato se trudimo uzrokovati što manje CO2. Zahvaljujući visokoj energetskoj učinkovitosti naših novoizgrađenih proizvodnih pogona i skladišta, upotrebi e-automobila i 100% zelene električne energije - dijelom iz vlastitog fotonaponskog sustava s 200 kWp - to također vrlo dobro radimo u mnogim područjima.

Također pri odabiru naših dobavljača i partnera obraćamo pažnju na održivost i ekološki prihvatljivu proizvodnju. Primjerice, u Austriji i Švicarskoj otprema paketa također je klimatski neutralna.

2. Smanjiti

Tamo gdje se emisije ne mogu izbjeći, tražimo načine za njihovo suzbijanje. I ovdje se maksimalno trudimo sa sljedećim mjerama kako bi naše emisije CO2 bile što niže:

 • Održiva gradnja s puno drva i visokom energetskom učinkovitošću
 • E-automobili za službena putovanja
 • Uređaji s najvećom energetskom učinkovitošću
 • Poslovna karta za javni prijevoz za naše zaposlenike
 • Grijanje i hlađenje pomoću otpadne topline iz susjednog postrojenja za bioplin
 • Ekološki prihvatljivi materijali za otpremu bez plastike s zatvaračem bez ljepila
 • Savjesna reciklaža otpada i vrijednih materijala
 • Regionalna i uglavnom organska hrana u menzi

Godišnje izračunavamo rezultirajuće emisije i pokušavamo ih poboljšati.

3. Nadoknaditi

Emisije koje ne možemo izbjeći koristimo kao priliku za potporu eko-socijalnim projektima za koje smatramo da su vrlo razumni i koji dugoročno daju glavni doprinos ukupnom smanjenju emisija. Ove godine smo posebno sretni što podržavamo projekt Helioz u Bangladešu.

U mnogim dijelovima Bangladeša nema dostupne sigurne vode za piće. Stoga se prvo mora kuhati, što ima mnogo nedostataka:

 • Ogrjev se mora sakupljati, doprinosi krčenju šuma
 • Tijekom ključanja ispušta se CO2
 • Žene posebno moraju provesti puno vremena skupljajući ogrjev
 • Mnogi ljudi, posebno djeca, imaju problema s dišnim sustavom zbog stalnog dima u domovima

Stoga je s WADI Helioz razvio isplativ uređaj na solarni pogon pomoću kojeg se kontaminirana voda za piće može sigurno sterilizirati sunčevom svjetlošću. Na taj se način mogu izbjeći bolesti koje se prenose vodom, poput kolere ili dječje paralize. Uz to, projektom u Bangladešu i drugim zemljama, Helioz daje važan doprinos postizanju UN-ovih ciljeva održivog razvoja (SDG).

#wearethechange

Vrijeme je da se djeluje sada i aktivno provodi ciljeve zaštite klime. Ponosni smo što od 2018. godine radimo klimatski neutralno. Svatko od nas može dati svoj doprinos klimatskim promjenama. Mi brinemo! I ti također?