Sastojak tjedna: kamilica

Sastojak tjedna: kamilica

Kamilica je stoljećima kućni lijek za mnoge bolesti. Njen umirujući i antibakterijski učinak može pomoći izvana kao i iznutra kao čaj i blagotvorno djeluje na naše tijelo i um.

Icon

Mali bijeli cvjetovi sa žutim gumbom u sredini izvorno potječu iz južne i istočne Europe, no danas ih se moži pronaći u cijeloj Europe i ovdje se koriste kao ljekovite biljke još od srednjeg vijeka. Kamilica je najpoznatija kao čaj koji djeluje umirujuće na gastrointestinalne bolesti. No, stoljećima je popularan i za kožu: kao rashladni i protuupalni oblog ili osvježavajući tonik za lice. Pomaže i kod akni i oštećene kože.

Ovako kamilica djeluje na vašu kožu

Kamilica djeluje balansirajuće i poznata je po svojim ljekovitim svojstvima . Zato je liječnici često propisuju kao oblog za razne kožne bolesti. Izvana djeluje antialergijsko i umirujuće te ima antimikrobna i protuupalna svojstva .

Hidrolat kamilice dodajemo našoj Toning Moisturizer Calming Chamomile , koja ima upravo ova svojstva i može se koristiti na mnogo načina kao tonik za lice. Na primjer, možete ga koristiti i kao sprej nakon sunčanja kako biste svojoj koži pružili odmor nakon dugog dana na suncu.

Opuštanje i za nadraženu kožu

Budući da kamilica također podržava proces zacjeljivanja ozlijeđenih krvnih žila i drugih upalnih procesa, našoj popularnoj maski za lice kod rozacee dodajemo prah cvijeta kamilice. Ublažuje crvenilo i umiruje kožu. Redovitim korištenjem smanjuje vidljivo nadražena mjesta na obrazima i nosu po kojima je rozacea poznata.

Inače, kamilica raste kao korov: stoga ste dobrodošli da pokušate uzgajati kamilicu kod kuće. Nakon berbe, osušene cvjetove jednostavno možete zaliti vrućom vodom za čaj ili koristiti kao rashladni oblog za natečene noge ljeti!

Preporučujemo