Zdravlje dojki: masaža za rano otkrivanje kvržica

Zdravlje dojki: masaža za rano otkrivanje kvržica

Rak dojke i dalje je vodeći uzrok smrti od raka kod žena. No, danas već postoje dobre šanse za oporavak ako se kvržice otkriju u ranom stadiju. Saznajte kako možete otkriti promjene na tkivu uz umirujuću masažu grudi.

Icon

Sa 17,5% rak dojke i dalje je vodeći uzrok smrti od raka kod žena. No, zahvaljujući napredcima u znanosti i medicini, rak dojke može se tretirati te je izlječiv ako se rano otkrije. Budući da stopa preživljavanja raka dojke prvenstveno ovisi o stadiju u kojem je rak otkriven i koliko su stanice raka agresivne. Ako je tumor lokaliziran, oko 90 posto oboljelih žena može se izliječiti.

Osim redovitih pregleda kod ginekologa, samomasaže su od velike pomoći kako bi se uočile promjene na tkivu i primjentile kvržice u ranoj fazi. Na taj način značajno pridonosimo zdravlju dojki.

Masaža stimulira metabolizam, što se u kineskoj narodnoj medicini (TCM) smatra bitnim za zdravlje dojki i limfnu drenažu. Nježni, kružni pokreti u smjeru ključne kosti i pazuha pomažu u suzbijanju nakupnjanja limfne tekućine. Pospješuje se prokrvljenost kože i tkiva, čime se stanice kože sve više opskrbljuju hranjivim tvarima .

Naše novo ulje za masažu grudi sadrži hranjive i detoksikacijske sastojke kao što su arganovo ulje, ulje sjemenki grožđa ili ulje marakuje. Ulja sadrže mnoge antioksidanse koji sprječavaju znakove starenja kože i održavaju njezinu elastičnost. Prirodni kompleks aktivnih sastojaka izrađen od učinkovitih ulja daje koži dodatnu hidrataciju. Redovito korišteno, ulje za grudi djeluje regenerativno, učvršćuje i jača vezivno tkivo. Topao, senzualni miris ekstrakta prave vanilije i ulja đumbira blagotvorno djeluje na tijelo i um te ga čini savršenim suputnikom za Selfcare- ili partnerske masaže.

Sve su grudi prekrasne!

Želimo povećati svijest o vlastitom tijelu. Želimo skrenuti više pozornosti na zdravlje dojki i podsjetiti žene na važnost prevencije raka dojke. (Samo)masaže su neophodne za to. No, ni u kojem slučaju ne smijete bez redovitih pregleda kod ginekologa.

U suradnji s austrijskim programom raka dojke, uz svaku narudžbu našeg ulja za njegu grudi dolazi i zelena narukvica koja bi vas trebala podsjetiti na redovite preglede.

Upute za samomasažu grudi

Masažu grudi najbolje je raditi odmah nakon kupanja ili tuširanja, kada vam je koža još topla i ruke su vam tople:

  1. Prvo zagrijte malo ulja između dlanova
  2. Kružnim pokretima namažite ulje na prsa i dekolte
  3. Sada nježno masirajte svoje grudi. Trebali biste malo pritisnuti, a ne samo maziti ga kako biste potaknuli i limfni tok - već bi trebao biti dobar i nikako ne bi bio neugodan ili bolan
  4. Umasirajte ulje prema ključnim kostima i pazuhu, što je smjer u kojem se limfa kreće

Osim preventivnog aspekta, redovita (samo)masaža jača svijest o vlastitom tijelu i omogućuje izgradnju dubljeg odnosa sa svojim tijelom – win-win!

Preporučujemo