Smanjenje otpada: višekratne alternative za kupaonicu

Smanjenje otpada: višekratne alternative za kupaonicu

Jednokratni proizvodi troše vrijedne resurse. Zato se oslanjamo na poštene, ekološki prihvatljive alternative za višekratnu upotrebu.

Icon

Smanjenje količine otpada

Iskoristiti jednom i baciti u smeće - ovaj princip bacanja uvukao se posvuda, uključujući i kupaonicu. Pamučni jastučići i blazinice, sredstvo za skidanje šminke i kozmetičke maramice berzo pune kantu za smeće. Naravno, to je dobra vijest za trgovine i proizvođače, jer se proizvodi moraju stalno kupovati. Planine smeća rastu i vrijedni resursi se troše.

Razmislite dalje

Vrijeme je da razmislimo dalje i razmotrimo što stoji iza naših svakodnevnih odluka o potrošnji, što uzrokujemo i za što dijelimo odgovornost. Odakle potječu proizvodi koje kupujemo, koristimo i jednostavno bacamo? A gdje će završiti nakon što ih zbrinemo? Ok, u slučaju pamučnih jastučića i maramica za lice, odlaganje možda neće biti tako dramatično, ali resursi se i dalje troše.

Vrijeme je za dugotrajne alternative

Za svakodnevnu rutinu u kupaonici, mnogi ljudi koriste 2 jastučića vate i možda 2 maramice za skidanje šminke. To je 1460 proizvoda godišnje koji nakon jednokratne upotrebe završe u smeću i to ne mora biti! Alternative? Imamo :)

Naš održivi pribor za višekratnu upotrebu je:

  • Proizveden od visokokvalitetnog peruanskog organskog pamuka, koji se uzgaja bez upotrebe ekološki štetnih pesticida i gnojiva
  • Štednja resursa, jer se koriste ostaci proizvodnje
  • Iz fer proizvodnje (više o tome u nastavku)
  • Lako se pere normalnim rubljem
  • A dugoročno ćete i uštedjeti!

Ne samo dobro za okoliš

Perive jastučiće za čišćenje i maramice za lice oživjeli su naši prijatelji iz modne marke Eco. Oni upravljaju integrativnim proizvodnim pogonom u Peruu. Zašto Peru? Zato što se organski pamuk za visokokvalitetne tkanine tamo uzgaja i izravno obrađuje. Osim toga, gluhe žene se u radionici obučavaju za krojače. One su pošteno plaćene za svoj rad i imaju zdravstveno i socijalno osiguranje, što inače nije uobičajeno u Peruu. U prijateljsku radnu atmosferu na licu mjesta već smo se mogli uvjeriti. Budući da smatramo da je projekt tako velik i vrijedan podrške, posebno nam je drago zbog suradnje.

Jastučići za čišćenje koji se mogu prati zamjenjuju uobičajene pamučne jastučiće. Maramice za lice možete koristiti i kao krpicee za pranje lica - savršeno za metodu čišćenja lica s uljem i detoksikaciju. Deluxe set uključuje sve, a lijepu satensku torbicu možete koristiti za svoj kozmetički pribor.

Stoga uštedite smeće i novac: zbogom proizvodi za jednokratnu upotrebu – zdravo alternative za višekratnu upotrebu!

Preporučujemo